НОВИНИ

Жълт код за силен вятър през нощта и утре

bnt avatar logo
от БНТ
13:55, 16.12.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Необичайно топло за средата на декември време днес. В повечето райони максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса, в София след 6° вчера днес ще бъде 17°. Причината е умерен, на север от планините и в Източна България, временно силен югозападен вятър, който ще продължи да се усилва и през нощта, както и в събота, преди обяд в 10 области там е в сила предупреждение за опасно силни пориви със скорост над 75 км/ч.

Утре се очакват и валежи от дъжд, още преди обяд на места в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта срещу неделя в Южна и Източна България.

През втората половина на деня с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува по-студен въздух, максималните температури ще се понижат в сравнение с днес и ще бъдат между 8 и 13 градуса, в южните и източните райони все още от 14° до 17°.

По Черноморието в сутрешните часове на места видимостта ще е намалена. През деня облачността ще е значителна, но ще е все още без валежи.

И в планините ще е ветровито - ще духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще има валежи от сняг, под около 1700 метра от дъжд. Максималните температури в курортите ще бъдат между 7 и 12 градуса.

В неделя ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина временно силен, северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна, преди обяд все още в южните райони със слаби валежи. Максималните температури още ще се понижат. Застудяването ще продължи и в началото на новата седмица.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катрин Маноилова е на полуфинал на 500 метра на Световната купа по шорт трек в Алмати
Катрин Маноилова е на полуфинал на 500 метра на Световната купа по шорт трек в Алмати
Сигнали за бомби в РСМ: Затворено е летището, евакуирани са училища, търговски център и хотели
Сигнали за бомби в РСМ: Затворено е летището, евакуирани са училища, търговски център и хотели