НОВИНИ

Жълт код за валежи и гръмотевици в Северозападна България

жълт код валежи гръмотевици северозападна бълария
bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 01.06.2024
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, София - 13°, а максималните - от 28° до 33°, София - 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд ще е с купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е от 18° до 20°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, по най-северното крайбрежие - 3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя от югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси и максималните температури ще бъдат между 29° и 34°. Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове на места, главно в планините и планинските райони, ще превали и прегърми.

В началото на следващата седмица температурите ще се задържат високи, в Югоизточна България до 34 - 35°. На много места ще има следобедни валежи и гръмотевици, като в Западна България има повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на детето: Подготвят терена за детската болница
В Деня на детето: Подготвят терена за детската болница
Коя е тазгодишната Царица на розата?
Коя е тазгодишната Царица на розата?