НОВИНИ

Жега през април: Очакват се температури до 34° в понеделник и вторник

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 13.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Месец април продължава с все по-високи летни температури: минималните тази сутрин са от 8° в Елхово, 9° в София и Добрич, до 15° в Плевен и 16° в Русе и Лом. Максималните днес ще останат без съществена промяна, спрямо вчера - между 24° и 29°, все още по-ниски по Черноморието, в София - около 24°. Ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в Централна и Източна България, където на места за кратко ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури утре ще са между 9° и 14°, в София - около 8°. Максималните ще се повишат и на места ще достигат 30°, в София - около 26°. Ще се задържи слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад.

Малко по-хладно ще бъде за пореден ден по Черноморието с максимални температури между 20° и 24°. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в планините след обяд облачността временно ще се увеличава. Ще духа умерен вятър с посока от север-северозапад. Температурите в планинските курорти ще се повишат с няколко градуса и максималните ще са от 12° на Алеко до 17° в Боровец и Пампорово.

Горещо ще бъде в началото на новата седмица, с дневни температури в много райони над 30°, на места до 33 - 34°. Облачността ще е разкъсана. Валежи се очакват привечер във вторник, само на отделни места, както и в сряда - в западната половина от страната - ще са придружени от гръмотевични бури, възможни са и градушки, както и локални значителни количества. Вятърът ще се усили и дневните температури там рязко ще се понижат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиян Радулов загуби на полуфиналите на сингъл на турнир по тенис в Испания
Илиян Радулов загуби на полуфиналите на сингъл на турнир по тенис в Испания
Защитаващата титла в тройния скок от Олимпийските игри в Токио Юлимар Рохас пропуска Игрите в Париж заради контузия
Защитаващата титла в тройния скок от Олимпийските игри в Токио Юлимар Рохас пропуска Игрите в Париж заради контузия