НОВИНИ

Започва ремонт на Дюлинския проход от средата на май

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
10:54, 13.04.2024
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

До 15 май ще започне ремонтът на 34 км от пътя през Дюлинския проход. Трасето, което ще се обновява, е между с. Старо Оряхово и с. Гюльовца. За участъка има издадено разрешение за строеж от 20 декември 2023 г., а пътят от години е в много лошо състояние.

Предвижда се строително-монтажните дейности да се извършват без спиране на движението. При необходимост от ограничаване на трафика като обходен маршрут ще се използва пътя Старо Оряхово – Бяла – Обзор – Ахелой – Бургас.

Проектът предвижда пълна реконструкция на участъка и ремонт на два моста над реките Двойница и Бала. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 540 дни, а стойността на договора е близо 84 милиона лева.

Предвижда се до края на юни да започне и ремонтът на отсечката от с. Гюльовца до кръстовището със Слънчев бряг – Бургас. Трасето е с дължина 31,5 км. При основния ремонт на пътя ще се обновят и 4 моста.

Инвестицията за обновяване на общо 65 километра от Дюлинския проход са в размер на над 167 милиона лева, като средствата са осигурени от републиканския бюджет. Отсечката свързва Варна и Бургас и е алтернативно трасе за преминаващите през проходите "Приморски" и "Айтоски" между двете области.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Часов Яр - следващата Авдеевка
Часов Яр - следващата Авдеевка
Соня Момчилова: Няма по-прозрачно и по-открито работещ регулатор в Европа от СЕМ
Соня Момчилова: Няма по-прозрачно и по-открито работещ регулатор в Европа от СЕМ