НОВИНИ

Жена загина при катастрофа между тир и микробус на пътя Русе - Силистра

bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 26.09.2022 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жена загина след тежка катастрофа между микробус и тир в района на граничния пункт Дунав мост при Русе. Наложи се трафикът да бъде спрян с часове. Инцидентът отново повдигна въпроса за спешното изграждане на буферен паркинг, който да поема стотиците изчакващи камиони на българо-румънската граница.

Катастрофата е станала около 4 сутринта. Микробус се е ударил в ремаркето на тир с турска регистрация, спрял за почивка на пътното платно. При сблъсъка на място е загинала жена.

21-годишният шофьор е откаран в болница с травма на главата. Третият пътник е с охлузвания и е отказал да бъде транспортиран за преглед. Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна. Заради инцидента, леките коли преминаваха през обходен маршрут. Образуваха се километрични колони, които блокираха пътя Русе Силистра с часове и изнервиха шофьорите в час пик.

Шофьорите на тирове също не искат да спят в кабините на камионите на пътното платно, но са принудени заради липсата на паркинги.

Докато бъде изграден буферен паркинг, който да поема тежкотоварния трафик, от местната власт в Русе, настояват за нова организация на движение, за да се осигури безопасността в района на граничния пункт.

Предвижда се на паркинга да спират 700 тежкотоварни камиона, които да изчакват реда си без да пречат на останалия трафик в града.

Вижте още в прякото включване на Пламенка Тонева.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия започна отлично защитата на световната си титла
Сърбия започна отлично защитата на световната си титла
Мартин Стоев: Благодаря на момчетата за това, че изградиха уникален колектив
Мартин Стоев: Благодаря на момчетата за това, че изградиха уникален колектив