НОВИНИ

Жертви и ранени при руски ракетен удар срещу жилищни сгради в Одеса

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
11:15, 14.06.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-малко трима души са загинали, а 13 са ранени при руски ракетен удар срещу жилищни сгради в Одеса тази нощ. Нанесени са сериозни материални щети.

От украинските въоръжени сили съобщават, че Русия е изстреляла срещу Одеса четири крилати ракети от кораб в Черно море. Междувременно - Киев съобщава за чувствителен напредък на своята контраофанзива в района на Бахмут и източната част на Украйна. Ходът на украинската контраофанзива беше потвърден и от генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на визитата му в Белия дом.

В разговор с Джо Байдън той потвърди ангажимента на Алианса да продължава да оказва подкрепа на Киев. На този фон руският президент Путин коментира пред журналисти, че би водил преговори за Украйна но само, ако бъдат прекратени западните доставки на оръжия.

"Никога не сме отказвали, казвал съм го хиляди пъти - не отказваме да водим преговори, които да доведат до някакво мирно споразумение. Напротив - още в Истанбул заявихме това си намерение. Ключът е в техните ръце. Ако наистина искат този конфликт да бъде разрешен чрез разговори, трябва да направят едно нещо - да спрат да се снабдяват с оръжия. Това е. Украйна не произвежда никакви оръжия", заяви Владимир Путин, президент на Русия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина проф. д-р Милан Миланов
Почина проф. д-р Милан Миланов
Катастрофа между три коли на пътя Пловдив - Карлово
Катастрофа между три коли на пътя Пловдив - Карлово