НОВИНИ

Жертви и ранени след срутване на сграда в Палма де Майорка

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:40, 24.05.2024 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
По света
Слушай новината

Четирима души загинаха, а десетки са ранени след рухване на сграда на испанския остров Майорка. По данни на пожарната сред жертвите има и чужденци. Започнало е разследване на инцидента.

Рухнал е вторият етаж на ресторант в столицата Палма де Майорка. Заведението се намира на крайбрежна улица и около 20.00 ч. местно време - когато се случва инцидентът, е пълно с хора. Полиция и пожарна се отзовават много бързо. Районът е отцепен и обезопасен. На място освен линейки са изпратени и психолози. Според първоначалните данни за загинали три жени и един мъж.

"Рухнала е терасата на първия етаж. Вероятно заради претоварване. Но предстои разследване. Терасата пада от 4 - 5 метра върху приземната част. Смъртните случаи са на най-ниското ниво", каза Едер Гарсиа, началник на пожарната в Палма де Майорка.

Според местните власти е възможно броят на жертвите да се увеличи. Обявен е тридневен траур. Премиерът на Испания изказа съболезнования на семействата на жертвите. Майорка е най-големият и един от най-посещаваните Балеарски острови. През миналата година той е бил посетен от 17 милиона души.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
24 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
Промени в движението в центъра на София заради честванията днес
Промени в движението в центъра на София заради честванията днес