НОВИНИ

Жирона повали Барселона в двубой с шест попадения и се върна на върха в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:12, 11.12.2023
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
жирона повали барселона двубой шест попадения върна върха лига
Слушай новината

Голямата изненада от началото на сезона в испанската Ла Лига Жирона продължава със страхотните си изяви в първенството, след като в мач от 16-ия кръг надигра с 4:2 като гост шампиона Барселона в каталунско дерби и по този начин се върна на върха в подреждането.

На Олимпийския стадион в столицата на Каталуния срещата започна ударно за "бяло-червените", когато в 12-ата минута Виктор Циганков бе изведен за отбраната на домакините, напредна с топката и асистира на своя украински сънародник Артьом Довбик, който от около 7-8 метра не сбърка за 1:0.

Седем минути по-късно обаче "лос блаугранас" получиха право да изпълнят ъглов удар и след центрирането на Рафиня Роберт Левандовски се извиси в наказателното поле и с глава възстанови равенството.

Малко преди почивката Жирона си върна аванса чрез Мигел Гутиерес, който бе оставен необезпокоявано да напредне с кълбото в крака и накрая да завърши с мощен удар с левия крак, който за втори път матира резервният вратар на Барса Иняки Пеня.

През второто полувреме резултатът дълго време оставаше непроменен, за да се стигне до 80-ата минута, когато стражът на гостите Пауло Гасанига изрита силно напред една топка, която Кристиан Стуани отклони с глава към Валери Фернандес, а испанският нападател хитро се справи с Жул Кунде и с удар в долния ляв ъгъл на вратата реализира за 3:1 в полза на гостите.

Надеждите на Барселона все пак да измъкне нещо от този двубой се върнаха в 92-ата минута, когато Илкай Гюндоган намали на 2:3, а след това Левандовски можеше да отбележи с глава за 3:3, но пропусна от изгодна позиция.

Така се стигна до последната минута на продължението, в която ветеранът Стуани в състава на гостите получи центриране от Савио и оставен непокрит пред вратата на съперника отбеляза отблизо за крайното 4:2.

С тази победа Жирона отново оглави таблицата в Ла Лига с актив от 41 точки и има две повече от втория Реал Мадрид. В същото време Барса засега на 3-ата позиция с 34 пункта, колкото има и съставът на Атлетико Мадрид, който обаче е с мач по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девет души от Рома удържаха равенство срещу Фиорентина
Девет души от Рома удържаха равенство срещу Фиорентина
Спас Спасков: Има проблем в самото финансиране на "Пирогов", а не в хората, които работят там
Спас Спасков: Има проблем в самото финансиране на "Пирогов", а не в хората, които работят там