Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Жители на Костенец отново излязоха на протест заради разбития път към АМ "Тракия"

Кристиян Гаров
от Кристиян Гаров
08:43, 15.04.2022
10244
Чете се за: 02:12 мин.
Регионални
Слушай новината

Жители на Костенец излязоха отново на протест. Те настояват за спешен ремонт на разбития път, който свързва Костенец с АМ „Тракия".

Хората блокираха главния път към Костенец. Според тях отсечката е натоварена и опасна заради множеството "кратери" на пътя. Местните се оплакват, че заради дупките пукат гуми. Невъзможно е да ги заобикаляш, казват те. Даже са ги броили - повече от 100. Оплакват се, че асфалтът е от 40 години и е само кърпен.

"Ако моторист влезе в тях, няма да оцелее", казват хората.

Освен дупките, на пътя липсват мантинели и маркировка.

"На хората им писна, защото последното кърпене на тези участъци беше през октомври. До ден днешен нищо по пътя не е правено, като състоянието е влошено. Това е републикански път, който свързва няколко общини. От окаяното му състояние страда не само Костенец, а и Белово, пътуващите за София, Долна Баня, Ихтиман. Апелирам да се обърне сериозно внимание", каза в "Денят започва" зам.-кметът на община Костенец.

За БНТ от Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че е предвидено през април 2022 г. да се обяви обществена поръчка за актуализиране на съществуващия проект за основен ремонт. Към момента се подготвя тръжната процедура. Въз основа на готовия проект след това ще могат да се възложат и изпълнят ремонтните дейности. Основният ремонт на трасето обаче може да започне едва през 2023 г. От АПИ казват още, че могат да започнат частични ремонтни дейности след като НС им даде възможност да се възлагат текущи ремонти за поддръжка на Републиканската пътна мрежа.

Вижте повече във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Преподавател по национална сигурност: Конфликтът в Украйна ще продължи дълго
Преподавател по национална сигурност: Конфликтът в Украйна ще продължи дълго
Социалният министър: Обмисляме повишаване на пенсиите заради инфлацията
Социалният министър: Обмисляме повишаване на пенсиите заради инфлацията