НОВИНИ

Жители на Монтана протестираха заради проблеми с язовирната стена на "Огоста"

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 26.09.2021
6666
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на Монтана се събраха днес на протест в града. С него хората искат да привлекат вниманието на властта и да сезират държавните органи относно проблемите и вземането на решения, свързани с язовирната стена на язовир "Огоста".

Протестът започна от язовирната стена. Продължи с автошествие по улиците на града заедно с полицейски кордон и завърши с митинг в центъра на града. Жителите на Монтана настояват своевременна реакция.

"Един-единствен резултат очаквам. Очаквам Министерски съвет сериозно да отпусне многото пари, които трябват, разбира се, за доизграждане на 320 метра недоизградена инжекционна завеса под язовирната стена. Язовирната стена се намира под вода", каза Петър Пенчев, съорганизатор от Асоциация на свободното слово "Анна Политовская" и зам.-председател на Национално движение "Eкoгласност".

"Този проблем се неглижира. Този проблем е много сериозен не само за Монтана, а за цяла Северозападна България. Трябва да има реакция от компетентните органи, най-вече на държавно ниво", допълни председателят на Национално гражданско сдружение "Обединение 29" Любомир Петков.

Репортер: Матея Маринова

Какви са проблемите на язовир "Огоста" - тема и в "Следите остават"


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Танкове от двете страни на границата между Сърбия и Косово
Танкове от двете страни на границата между Сърбия и Косово
Барселона се върна на победния път в Испания
Барселона се върна на победния път в Испания