Тома Биков: Ако Радев спечели, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП

от БНТ
19:01, 26.09.2021
6663
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Ако Румен Радев спечели президентските избори, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП. Колкото по-фрагментиран стане политическият живот, толкова по-силен става президентът.

Това заяви в "Говори сега" депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Според него с "Продължаваме промяната" президентът в момента разцепва пространството на партиите на протеста.

"Предполагаме, че когото и да издигнем за кандидат за президент, той няма да бъде изведнъж избран за президент, ще има определени трудности", коментира Биков.

Той не смята, че Румен Радев ще бъде избран от първи тур. И даде за пример Георги Първанов, който не беше избран на времето от първия тур, въпреки че по думите на Биков е имал повече популярност от Радев.

Съвсем скоро предстои от ГЕРБ-СДС да обявят конкретно име. Техният кандидат според Биков трябва да бъде медиатор на политическия процес, човек, който се опитва да консолидира политическата система. Не е задължително да бъде член на ГЕРБ и не по това са били техните критерии при избора, трябва да е диалогичен човек, да укрепнява политическата система, а не да я разпада.

"Румен Радев преди пет години губеше от който и да е кандидат на ГЕРБ, така казваха социолозите, след това спечели. В тези неща няма предизвестен победител", смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите му има формации, които още не могат да разберат, че "ги пържат" в момента - като например "Демократична България".

"Румен Радев им представя техен двойник в момента с "Продължаваме Промяната". Гласовете за "Продължаваме Промяната" ще бъдат изцяло от пространството на партиите на протеста. Те това не могат да го разберат", коментира Биков.

Още от разговора вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Илия Груев-младши с пълен мач във Втора Бундеслига при загуба на Вердер
Илия Груев-младши с пълен мач във Втора Бундеслига при загуба на Вердер
Мартин Чой стана шампион на България по мотоциклетизъм за рекорден път
Мартин Чой стана шампион на България по мотоциклетизъм за рекорден път