НОВИНИ

ГЕРБ-СДС ще обявят своя кандидат за президент на 12 октомври (Обзор)

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 26.09.2021
5046
Чете се за: 03:32 мин.
Политика
Слушай новината

Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК за изборите. Събраните подписи и за двата вота са 27 000. Днес приключват номинациите на коалицията и предстои да се обобщят резултатите. Имената за президент и вицепрезидент обаче ще бъдат обявени на 12 октомври.

От коалицията ГЕРБ-СДС заявиха сериозни амбиции за предстоящия вот.

"Първа политическа сила надяваме се, че ще бъде ГЕРБ в следващия парламент, заедно със СДС. Народът определя чрез своя вот", каза Десислава Атанасова.

"Призовавам колегите да бъдат диалогични, да не се опитват отново да елиминират първата политическа сила, без нея правителство няма да има", допълни Румен Христов.

ГЕРБ няма да обяви кандидатите си за президент и вицепрезидент до крайния срок -12 октомври, обяви лидерът на ГЕРБ.

"Само се чу в многобройните прогнози на медиите за професор Балтов и вие видяхте какво му сътворяват всеки ден. И нека ме извинят уважаемите медии, но до последния ден ние няма да излъчим кандидат, колкото и да питат", категоричен беше Бойко Борисов.

Борисов: Нека самозабравилите се мъже да си седят вкъщи и да си готвят манджите

Борисов присъства на форум на Жени-ГЕРБ, на който за председател на формацията беше избрана Екатерина Йорданова. Лидерът на партията се обърна към жените, като отбеляза, че те най-много гласуват за ГЕРБ.

"Днес сме се събрали не само да изберем ръководството, но се надявам да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и най-вече да дойдат жените на власт, за да може такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си стоят вкъщи и да си готвят те манджите", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов за пореден път атакува служебното правителство и президента, като припомни думи на Радев отпреди години, че корупцията си личи по срива на инвестициите.

"Сиреч, корупцията при Радев е придобила рекордни размери, цитирам го него, цитирам и БНБ, неговите изводи правя", допълни той.

Борисов отговори на Минеков: Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите

Борисов коментира и изказване на служебния министър на културата Велислав Минеков, че ГЕРБ трябва да напусне централата си в НДК, защото не плаща наем.

"Стотици жени, които присъстват, да не знаят дали ще имат централа, защото така му кефнало на някой си, а той не е някой си, а той е Радев. Радев го праща Минеков, Радев праща бухалката си Рашков", коментира Борисов.

От ГЕРБ обясниха, че са плащали изрядно наема си до февруари 2021 г., като централата им е предоставена за ползване по закона за политическите партии. Съгласно законовите разпоредби след тази дата партията не дължи наем.

Репортери: Цветелина Катанска и Гергана Гайдарова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава само седмица до края на националното преброяване
Остава само седмица до края на националното преброяване
Танкове от двете страни на границата между Сърбия и Косово
Танкове от двете страни на границата между Сърбия и Косово