НОВИНИ

Жители на Сливен излязоха на протест заради изграждането на водния цикъл

bnt avatar logo
от БНТ
11:34, 15.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на сливенския квартал "Речица" блокираха главен път Сливен – Нова Загора за два часа в знак на протест срещу разкопаването на квартала им по т.нар. "воден цикъл".

Протестът днес започна в центъра на квартала и се пренесе на двата изхода. Хората блокираха околовръстното шосе и трафика беше насочен към улиците в квартала. Целта на това затваряне е шофьорите, преминаващи по пътя Сливен – Нова Загора, да изпитат неудобството, което квартала изпитва вече две години, казаха протестиращите.

От близо две години в квартала се копае за полагане на тръби по водопроводната и канализационна мрежа, но асфалт не е полаган, твърдят жителите на "Речица". Висока запрашеност, затворени улици, потънали автомобили в разкопаните и след това недобре утъпкани ровове са част от ежедневието в квартала.

Според протестиращите, положението вече е нетърпимо и за това днес излязоха на протест. Те се заканиха, че ако не бъдат чути, ще продължат с протестите си:

– Не може в една европейска страна улиците да приличат на улиците в държавите, в които има военно положение. Това е абсурдно. Децата не могат да играят. Ето с детето караме колело, трябва да отидем в града да караме колело. Няма една улица с асфалт. Нито една.

– Значи две години тече ремонта, няма нито една асфалтирана улица. Направиха едни жалки опити, асфалта пропадна, сега са го запълнили с камъни на главната улица.

– Очакваме, че всички наши действия ще доведат до някакъв, до някаква степен ще бъдат чути от управляващите и може би ще имаме някакви положителни резултати.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джани Инфантино: Трябва да избягваме популизма и демагогията
Джани Инфантино: Трябва да избягваме популизма и демагогията
Джесика Пегула не остави шансове на китайка и спечели турнира по тенис в Сеул
Джесика Пегула не остави шансове на китайка и спечели турнира по тенис в Сеул