НОВИНИ

Живко Коцев обясни защо напуска системата на МВР

главният секретар мвр напуска поста свое желание
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 04.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Главният секретар на МВР Живко Коцев обясни защо напуска поста си. В позиция на сайта на ведомството Коцев пояснява, че сериозно е обмислял този ход през последните няколко седмици, тъй като смята, че е вложил "достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото".

Живко Коцев уточнява, че ще продължи развитието си в друга обществена сфера.

По-рано днес премиерът в оставка Николай Денков обвини вътрешния министър Калин Стоянов, че е подлагал на натиск главния секретар на МВР. Калин Стоянов отрече това, а самият Живко Коцев казва, че иска да предотврати "излишни спекулации и внушения" спрямо него и министерството.

Ето и цялата му позиция:

"Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи колеги,

Обръщам се към Вас с цялото си уважение и за да предотвратя излишни спекулации и внушения спрямо мен и Министерството на вътрешните работи.

През последните седмици мислих сериозно дали да прекратя професионалния си път в системата на МВР. Направих равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото. За мен върховенството на Закона, спазването на реда и правилата са кауза, която трябва да припознае всеки служител в правоохранителната система.

Професионалната ми биография до момента е свързана изцяло с МВР. В този смисъл решението ми е трудно. В същото време е лесно, защото изцяло почива на вътрешното ми убеждение. Ще продължа реализацията си в друга сфера на обществения живот.

На хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа. Знам колко е трудно в сложна обстановка да запазите мотивацията и енергията си.

Пожелавам Ви здраве, смелост и решителност. Поклон пред ежедневния Ви неуморен труд! Нека успехът винаги съпътства всички настоящи и бъдещи служители на МВР!"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цените на жилищата в България растат - в ЕС намаляват
Цените на жилищата в България растат - в ЕС намаляват
Левски-Триадица спечели бронзов медал за България на международния турнир по художествена гимнастика в София
Левски-Триадица спечели бронзов медал за България на международния турнир по художествена гимнастика в София