НОВИНИ

Животински останки се изхвърлят край водоема на мездренско село

bnt avatar logo
от БНТ
07:15, 21.03.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Поредно нерегламентирано сметище край мездренско село. Този път обаче става дума и за изхвърлени животински трупове. Опасните боклуци са не просто в природата, а плуват в реката, в която се намират и тръбите за питейната вода на село Типченица.

"В момента в района се извършват строителни дейности от фирмата, която строи Е-79, тръбите са видими. Може да падне камък, да спука тръбата и това нещо да отиде в питейната вода. Тръбите на водохващането са открити. Проблем е и, че това е международен път и тук всеки спира, хвърля и недобросъвестен гражданин да дойде да си изхвърли животински останки тук е меко казано некоректно и неприятно", каза кметът на с. Типченица Георги Димитров.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов заяви, че реката не се стопанисва от общината, но въпреки сигналите, нито една институция не се ангажира с проблема.

"Информирали сме абсолютно всички, но започваме да получаваме обратни писма от организациите, които трябва да се занимават с това: "Моля във връзка с вашия сигнал да ни уведомите какви действия се предприели" - и РИОСВ, и БАБХ".

Общината е организирала екип, който да загроби животните, но остава въпросът как ще се поддържа мястото след това, коментира още Аспарухов.

Вижте още в прякото включване на Мирослава Георгиева

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глутница бездомни кучета притеснява жители на Бургас
Глутница бездомни кучета притеснява жители на Бургас
Ще арестуват ли Тръмп? Вашингтон и Ню Йорк се готвят за протести на поддръжниците му
Ще арестуват ли Тръмп? Вашингтон и Ню Йорк се готвят за протести на поддръжниците му