НОВИНИ

Жоан Лапорта: Шави е легенда на Барселона, знам, че ще бъде напълно отдаден до края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:55, 28.01.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Жоан Лапорта
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изрази своята подкрепа към наставника на тима Шави Ернандес, който обяви, че ще напусне поста си след края на сезона.

Лапорта разкри, че е бил уведомен за решението от самия Шави, когото той определи като "легенда на Барселона" и "честен и достоен" човек, изразявайки увереност, че испанският специалист ще работи със същата отдаденост до края на кампанията.

"Шави ми каза, че в края на сезона ще напусне, но че иска да завърши сезона и това е формула, която приемам, защото той е този, който ми я предложи, той е легенда на Барселона. Той е честен човек, действа с пълно достойнство и обича Барса. Приемам го, защото знам, че ще бъде напълно отдаден до края на сезона", коментира ръководителят на "каталунците".

Президентът на Барселона призова още феновете на клуба за подкрепа в двубоите през следващите няколко месеца, като според самия него "блаугранас" могат да се борят за титлата в Испания и триумф в Шампионската лига.

"Лигата ще бъде трудна за спечелване, но не е невъзможно. Трябва да се борим до края и да видим какво ще се случи. Ще имаме нужда от подкрепата на нашите фенове, за да можем да се опитаме да спечелим Шампионската лига. Ще вървим стъпка по стъпка. С ангажимента на всички вярвам, че все още можем постигнем някои от целите, които си поставихме за сезона", завърши Жоан Лапорта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити продължава защитата на Купата на Англия с гостуване на Лутън
Манчестър Сити продължава защитата на Купата на Англия с гостуване на Лутън
Нов законопроект: Въвеждат служебни адреси за хора без адресна регистрация
Нов законопроект: Въвеждат служебни адреси за хора без адресна регистрация