НОВИНИ

Жоел Арате: Аркадата на Радослав Росенов не ме притеснява

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за мъже остана доволен от първия мач на Радослав Росенов.

жоел арате завършваме годината завидни резултати
bnt avatar logo
от БНТ
10:39, 28.07.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния ни отбор по бокс за мъже Жоел Арате остана доволен от първия мач на Радослав Росенов. Той срази с 5:0 съдийски гласа Баходир Усмонов от Таджикистан и се класира за 1/8-финалите на олимпийския турнир в категория до 63.5 килограма. Националът ни получи и аркада, но това не притеснява щаба на мъжете.

„Доволен съм от Радо, изигра много добър първи мач. Ние имахме изготвена тактика срещу този съперник, когато той тръгва напред, да пазим средна и далечна дистанция, с бързина. Познавахме го много добре, защото той търси тежки удари и трябва да се компенсира със скорост. Във втория рунд искахме да играе по-далеч, но в средата стана този инцидент, изпусна момента и съперникът го удари с глава. Аркадата не ме притеснява, защото ще играе по-хитро и умно. Вярвам, че ще се представи по-добре във втория мач“, каза Арате.

Той благодари за оказаната чест от президента на България Румен Радев, който подкрепи Росенов от трибуните.

„За нас е чест и гордост, че президентът на България, председателят на БОК дойдоха да гледат Радо. Това ни мотивира още да покажем какво можем“, сподели кубинецът.

Относно предстоящия мач на Росенов утре с канадеца Уайет Санфорд Арате заяви: „Гледахме няколко мача на съперника. Той по принцип се боксира в категория до 67 килограма, сега свали на 63.5, за да може да вземе квота. Играе сходно като първия съперник на Радо, така че имаме тактика и за него“.

Днес Рами Киуан ще се изправи срещу поляка Дамян Дуркач. Мачът, в категория до 71 килограма, е от 12:15 часа и ще бъде излъчван пряко по БНТ 1. Това ще е дебют за европейския ни шампион на олимпийския ринг.

„Гледахме мачове на поляка, изготвихме специална тактика, познаваме го отлично. Всички боксьори на това ниво са качествени, не ги подценяваме. Трябва да играе освободено и да се движи, както той умее“, каза старши треньорът на националния ни отбор по бокс за мъже за предстоящата битка

„Искам да изпратя и специални поздрави на президена на федерацията Красимир Инински, който постоянно се интересува от нас и ни подкрепя. Благодаря и на медиите, които са редом до нас и отразяват представянето ни. Поздрави и на дъщеря ми Линди, както и на съпругата ми Таня Маринова“, завърши Жоел Арате.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ние сме аутсайдери, но ще надделеем над откровените лъжи на Тръмп, заяви Камала Харис
Ние сме аутсайдери, но ще надделеем над откровените лъжи на Тръмп, заяви Камала Харис