НОВИНИ

Жоел Арате пред БНТ: Доволен съм от представянето ни, имаме двама финалисти (ВИДЕО)

Треньорът изрази съжалението си за Румен Руменов, чийто полуфинален мач в категория до 67 килограма бе прекратен заради аркада.

Жоел Арате пред БНТ
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 17.10.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс при мъжете Жоел Арате коментира пред БНТ, че е доволен от представянето до момента на състезателите на европейското първенство до 23 години, което се провежда в столичната зала „София“.

България ще има двама финалисти на шампионата в лицето на Радослав Росенов и Уилиам Чолов, които достигнаха до мачовете за титлата съответно в категория до 60 и до 75 килограма.

„Доволен съм от представянето ни, имаме двама финалисти. Разбира се, те можеше да бъдат и повече, но и това не е малко", каза Арате пред БНТ.

„Вчера Микита Горбатенко (бел. р. - в кат. до 86 килограма) се представи страхотно и също можеше да стигне по-далеч, но загуби с 2:3 гласа. Много се радвам за Уилиам Чолов, който миналата година взе бронзов медал от европейското до 22 г., а сега, тази година си гарантира участие на финал“, каза още Арате.

Треньорът коментира и представянето на Радослав Росенов, който в последно време имаше проблеми с аркади.

„Специално за Радо не сме променяли тактиката. Той играе малко по-далеч от опонентите, на средна далечна дистанция. Досега има четири двубоя и благодаря на Господ, че в тях не получи аркада. Сега му предстои финал“, коментира Арате.

Специалистът коментира шансовете на Росенов във финала, които според него са големи. Арате изрази съжалението си за Румен Руменов, чийто полуфинален мач в категория до 67 килограма бе прекратен заради аркада. Боксьорът ни все пак ще спечели бронзов медал.

Цялото интервю с Жоел Арате вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наблюдаваме най-голямата суперлуна за 2024 година
Наблюдаваме най-голямата суперлуна за 2024 година
Раздадоха наградите "Кмет на годината"
Раздадоха наградите "Кмет на годината"