НОВИНИ

Журналистът Николай Кръстев: Свидетели сме на уравновесено и балансирано решение на световните лидери

Николай Кръстев
от Николай Кръстев
07:23, 16.11.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Свидетели сме на уравновесено и балансирано решение на световните лидери, защото тепърва трябва да се изяснят всичките параметри от къде са дошли двете бомби. Вече се знае, че те са руско производство. Така коментира в "Денят започва" инцидентът в Полша журналистът и анализатор Николай Кръстев.

Според него полската страна много внимателно и точно преценява думите, с които излиза във всеки един момент, особено след заседанието на Съвета по национална сигурност, което се проведе късно снощи във Варшава.

"Според искането на Варшава НАТО задейства член 4-ти, а не член 5-и. Преценява се всичко до последния детайл да бъде много внимателно и балансирано. Предполагам, че ще бъде и категорично в същото време, защото тепърва ще се изяснява как се случи всичко това, което доведе до смъртта на двамата граждани на Полша. В международен план това не беше много разпознавано в Европа, което се случва", каза Кръстев.

По думите му това, което се случи в Източна Полша и на полско-украинската граница трябва да се анализира. Нещата са много деликатни, за да може и самата Варшава, и Брюксел, където е седалището на НАТО, да се вземат докрай решения какво точно да бъде направено. Трябва да има ясна комуникация между министерството на отбраната на Русия от една страна, и на НАТО от друга, добави Николай Кръстев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последните две срещи на националите по футбол по БНТ 2 и БНТ 3
Последните две срещи на националите по футбол по БНТ 2 и БНТ 3
"Питай експерта": Управлението на личните финанси
"Питай експерта": Управлението на личните финанси