НОВИНИ

Журналисти от БНТ озвучиха български приказки за малките пациенти в Педиатрията

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:00, 24.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Общество
Слушай новината

Кауза на БНТ донесе усмивки на малките пациенти в педиатрията в София дни преди най-светлите празници.

В дублажното студио на обществената медия близо 50 журналисти - репортери, водещи, продуценти и редактори от БНТ влязоха в роли и записаха 19 български народни приказки за децата.

Вижте още във видеото

Бяха избрани едни от най-обичаните на поколения класически заглавия. Освен аудиоприказките децата получиха и книги, и занимателни игри. Приказките ще зарадват и още деца в други детски отделения в страната.

Любими гласове и едно пътуване в приказния свят на вълшебствата за всеки малък пациент.

"Приказките са уют, те са урок, те са утеха, те са дом. Всяко дете има нужда от приказки", казва Аделина Радева, водеща на "По света и у нас".

"И колкото повече децата ги слушат, толкова повече те успяват да преодолеят трудностите, с които се сблъскват в ранната си възраст", допълва Иво Никодимов, репортер в "По света и у нас".

И така поне за малко и родители, и деца забравят стреса, през който преминават точно в този момент.

"Най-важното в живота на едно дете е усещането, че живее в приказка и ние искахме да им напомним, че приказката продължава, въпреки, че в момента те са намират в болница", обясни Добрина Чешмеджиева, водеща на "Референдум".

"Приказките са направени с много любов, с много сърце и винаги ще предизвикват усмивки и радост в децата", каза Ивайло Ангелов, директор на дирекция "Спорт".

"В нашата среда е малко трудно да променим обстановката така, че децата да се чувстват уютно и комфортно, но с тази инициатива, с тези страхотни приказки, особено с гласовете на толкова много известни хора, смятам, че пристъпваме смело в тази посока", сподели Благомир Здравков, директор на СБАЛДБ " Проф. д-р Иван Митев".

А накрая - точно като в приказките - най-важни са добрият завършек и вълшебната детска усмивка - онази, която казва, че всичко хубаво тепърва предстои.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболните шампионки от Марица Пловдив закриха годината с коледно парти
Волейболните шампионки от Марица Пловдив закриха годината с коледно парти
Възрастна жена загина при катастрофа на пътя Гложене - Ябланица
Възрастна жена загина при катастрофа на пътя Гложене - Ябланица