НОВИНИ

Зимният туристически сезон - кои са необходимите антикризисни мерки?

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 27.09.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

За поредна година трябва да се адаптираме към нещо, което не ни се е случвало досега, инфлацията, икономическата криза ни налагат на всеки две седмици да преосмисляме част от стратегиите си и от сметките си за зимния туристически сезон, отбеляза в "Денят започва" Мариян Беляков – изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

"Инфлацията рефлектира върху всеки един компонент от крайния продукт, като тя също е непредвидима в момента. Опитваме се под някаква форма да дадем някаква относителна предвидимост на това, което нашите гости следва да очакват през зимния сезон", посочи той.

Новото е, че е пусната в продажба лифт карта до 20 ноември, която се продава на миналогодишни цени, и може да бъде използвана от датата на откриване на сезона до датата на закриването му, като тя се активира през първото преминаване през турникетите. Цената е 75 лв. дневна карта.

Според Мариян Беляков желанието за по-високи заплати на служителите не кореспондира с бизнес климата, бизнесът не може да издържа на непрекъснатото повишаване.

"Ние не можем да компенсираме всички повишения на комунални разходи, включително и на фонд "Работна заплата" и в крайна сметка може би се очаква от нас да натоварим крайния клиент с цялата тази разлика, пък ако направим това, продуктите ще станат напълно непродаваеми", подчерта изпълнителен директор на "Пампорово" АД.

Мариян Беляков отбеляза, че най-важното, с което служебният кабинет би могъл да подпомогне бизнеса им е да заложи удължената ставка за ДДС от 9% с нейното разширено тълкование, включително и за достъпа до спортни съоръжения.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димо Гяуров: Обявената мобилизация в Русия няма да реши военната ситуация на терен
Димо Гяуров: Обявената мобилизация в Русия няма да реши военната ситуация на терен
Бойко Борисов и Слави Трифонов за националите: Така се защитава националното достойнство на България
Бойко Борисов и Слави Трифонов за националите: Така се защитава националното достойнство на България