НОВИНИ

Златната Биляна Дудова: Време е за световна титла

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:02, 25.04.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Други спортове
златната биляна дудова време световна титла

Петкратната европейска шампионка Биляна Дудова се завърна у нас, след като завоюва златния медал от първенството на Стария континент, което се проведе във Варшава.

Дудова сподели, че е радостна от факта, че е успяла да зарадва всички български фенове и благодари на всички нейни близки за подкрепата.

"В момента като си пристигнах на българска земя се чувствам още по-щастлива. Просто, чак се разчувствах. Чувството е неописуемо, просто да се трудиш страшно много и да минаваш през много трудности и да успееш да стигнеш до златен медал, това е безценно, радвам се, че успях да зарадвам всички българи, получавам много поздравления. Разбирам какво съм направила и се изграждам като един класен спортист и личност – благодаря на всички, които бяха до мен", започна тя.

Биляна посвети златното отличие на починалата си майка и сподели, че последната една година е била много тежка за нея след изпуснатата европейска титла в Рим през 2020 година.

„Този медал, както всички мои медали, ги посвещавам на моята майка, която почина. Всяка една титла и всеки един медал, всеки път, когато излизам на тепиха, се боря за нея – липсата е незаличима, но знак, че тя винаги ме подкрепя. Да, определено миналата година тази загуба беше много тежка за мен – за 3 сек подарих срещата, но никой не е застрахован от грешки. Изкарах коронавируса, бях много зле няколко месеца и ето че отново Биляна Дудова се доказа и се завърна със златен медал“.

Накрая, родената във Враца състезателка, заяви, че още утре се завръща към тренировките и, че силно се надява да участва на Олимпийските игри в Токио през лятото.

„За мен е огромна радост също и като чест, че аз единствено от българския отбор съм със златен медал, но съм щастлива и за другите медалисти – това не ме прави обаче по-различна, завръщам се още утре в залата. Продължаваме да се трудим за следващите ни цели и амбиции – вече е време за световна титла. Да, разбира се. Ние сме приятели, уважавам го много бат Симо – няма какво да направим, който е по-добрият на тепиха, той ще победи. Да, със сигурност, оттук натам ще видим какво ще решат нашите началници и ще се боря до последно, за да участвам на Олимпийските игри“, завърши Дудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Касабов: Не се притеснявам, че има очаквания към нас
Петър Касабов: Не се притеснявам, че има очаквания към нас
Цветница в Русе (СНИМКИ)
Цветница в Русе (СНИМКИ)