НОВИНИ

Звезди и инфлуенсъри подкрепят кандидатите за Белия дом

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:45, 11.09.2024
Чете се за: 04:45 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Според социологическите проучвания, победител в дебата е Камала Харис. Успя ли, обаче, тя да спечели симпатиите на така наречените "колебаещи се щати" - ето какво показват данните: В Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Невада и Северна Каролина, Камала Харис води със средно 2 пункта. След дебата, обаче, Тръмп, е съкратил разликата в Джорджия и Аризона.

Именно колебаещите се щати и гласоподавателите, които още не са решили кого да подкрепят, се очаква да решат изхода от вота през ноември. Ето защо за кандидатите за Белия дом е важна подкрепата и на звезди и инфлуенсъри, които могат да привлекат към тях и своите фенове. Дебатът Харис-Тръмп провокира Тейлър Суифт да даде дългоочакваната си подкрепа за демократите. Певицата за минути "взриви" социалните мрежи с публикацията си, а в отговор последва хапливо съобщение от привърженика на републиканеца и не по-малко ексцентричен милиардер - Илън Мъск.

Минути след края на дебата, Тейлър Суифт наруши мълчанието си:

"Ще гласувам за Камала Харис и Тим Уолц на президентските избори. Вярвам, че можем да постигнем много, ако страната се ръководи спокойно, а не от хаос."

С близо 284 млн. последователи в Инстаграм, Суифт знае, че всяка нейна дума ще бъде проследена под лупа и че мнението ѝ по ключови теми е важно за нейните фенове. Изтъква, че Харис и Уолц са я спечелили със своите политики и се подписва като "самотна дама с котки" - препратка към думи на кандидата за вицепрездиент Джей Ди Ванс по адрес на Харис.

Тейлър Суифт: "Скоро научих, че са били разпространени създадени от изкуствен интелект публикации, в които подкрепям Доналд Тръмп. Това ме накара да се замисля за рисковете от ИИ и опасността, която крие дезинформацията. Най-простият начин да се бориш с фалшивите новини, е като кажеш истината."

Певицата визира тази публикация, която Доналд Тръмп сподели в X с думите "приемам". На нея привидно Тейлър Суифт приканва да се гласува за него, а почитателките ѝ, които наричат себе си "Суифтита", са с шапки в негова подкрепа. Днес бившият президент нарече дебата "нагласен", а певицата определи като "красива, но либерална, което ще се отрази пагубно на кариерата ѝ".

Суифт подкрепи Джо Байдън по време на предишната кампания. Сред останалите звезди привърженици на демократите са Джордж Клуни, Робърт де Ниро и Джон Леджънд. Макар и знакова, подкрепата ѝ не се очаква да има реален ефект върху вота, защото нейните почитатели - предимно млади жени, така или иначе отговарят на профила на традиционния за Камала Харис гласоподавател.

А влиятелният привърженик на Доналд Тръмп - Илън Мъск, отправи послание към певицата, за което мнозина я призоваха да го съди.

Илън Мъск: "Добре, Тейлър... печелиш... ще ти направя дете и ще пазя котките ти с цената на живота си."

снимки: БТА

След като купи бившия Туитър, Мъск отблокира профила на Доналд Тръмп. Двамата милиардери не крият симпатиите си един към друг, а преди дни републиканецът каза, че планира Мъск да бъде част от кабинета му, ако спечели изборите.

Илън Мъск: "Никога няма да стигнем до Марс, ако Камала спечели."

Макар да е прекарал дълго време в Холивуд, Доналд Тръмп е подкрепян предимно от по-слабо известни знаменитости. Сред малкото разпознаваеми имена са тези на Хълк Хоган и най-малкият от братята Болдуин - Стивън, който не скри, че заради политически различния дълги години не си е говорил с брат си Алек.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Женският волейболен тим на Левски стартира контролите с вечно дерби
Женският волейболен тим на Левски стартира контролите с вечно дерби
Илияна Йотова: Политическата система има нужда от рестарт на доверието
Илияна Йотова: Политическата система има нужда от рестарт на доверието