Над 10 000 души от страната и чужбина се включиха във втория национален събор на овцевъдите в България. Той се провежда 3 дни на поляните край Петропавловския манастир. Най-голямата атракция за всички обаче беше кулинарът Ути Бъчваров, който сготви най-голямата курбан чорба в България.
Над 10 000 души от страната и чужбина се включиха във втория национален събор на овцевъдите в България. Той се провежда 3 дни на поляните край Петропавловския манастир. Най-голямата атракция за всички обаче беше кулинарът Ути Бъчваров, който сготви най-голямата курбан чорба в България.
Репортаж: Животновъди от цялата страна се събраха на събора, за да обменят опит и да покажат продукцията си.
"Мега събитие! Участници от чужбина има - от Македония, от Сърбия,
Испания, Молдова, Румъния. Сделки наистина се договарят и в момента се
договаряха няколко сделки за износ от България на животни посока Молдова", разкри организаторът Симеон Караколев.
Ути Бъчваров пристигна специално на събора и сготви най-голямата курбан
чорба и кебап в огромен тиган.
"Има към 50-60 кг картофи, около 30 кг моркови, има 15-ина килограма
целина, има много от перата от лука и всички онези корени за супа, които
ще направят хубав бульон!", каза Ути Бъчваров.
"Сега сме тук с нетърпение да научим нещо по-ново, по-вкусно!", сподели домакиня.
"Вземаме поуки от неговите гозби!", изтъкна гостенка на събитието.
Атрактивни състезания по майсторска стригане на овце, доене на кози,
теглене на товари от коне забавлява хората, а на импровизирана уличка на
занаятите всеки може да опита домашно сирене и кашкавал, и разбира се, да опита чеверме.