НОВИНИ

387 пътници във влак със 195 места - как се стигна до тази ситуация?

Една снимка в социалните мрежи стана повод за темата, а именно снимка, която показва как 387 пътници са буквално "натъпкани" във влак със 195 места. Това се разбра от публикация в социалните мрежи и става дума за неделния влак, който пътува от Горна Оряховица за София. Защо се стигна до там - отговорите в прякото включване на Пламенка Тонева.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
07:15, 16.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

През гарата в Горна Оряховица на ден преминават десетки влакове и стотици пътници.

Пламен Иванов, поделение "Пътнически превози" - Горна Оряховица: Тази ситуация възникна по две основни причини. Първата причина е, че влак 2642 заминаваше в ден неделя, е намален с един вагон по технически причини, като пътниците, пътуващи с влака от гара Горна Оряховица до гара Мездра не е имало проблеми, имало е места за всички, били са седнали.


;

Проблемът възниква на гара Мездра и следващите гари посока София, обяснява Иванов. По думите му, тогава се наблюдава, дори и за неделя, повишен интерес от клиентите на дружеството, желаещи да ползват именно този влак.

Иванов отбеляза, че от гара Мездра и последващите гари са се качили близо 160 пътници, което дори за неделен ден е необичайно за този влак.

Това ще се случи и ще продължава да се случва, докато не се решат кардинално въпросите в железниците, категоричен беше Петър Бунев, председател на железничарския синдикат към КНСБ. С тези половинчати мерки много ясно е, че няма да стане, допълни той.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момче е с опасност за живота, след като е блъснато на пешеходна пътека в Своге
Момче е с опасност за живота, след като е блъснато на пешеходна пътека в Своге
Принц Хари и Меган Маркъл посетиха зоопарка в Сидни
Принц Хари и Меган Маркъл посетиха зоопарка в Сидни