НОВИНИ

ГКПП "Кулата" отново е затворен и в двете посоки за камиони

Пунктът "Кулата - Промахон" отново е затворен и в двете посоки. Движението беше спряно малко след 14:30 часа, но само за тежкотоварните камиони. През граничния пункт няколко часа нормално преминаваха автомобилите и автобусите. В знак на протест български шофьори решиха да отвърнат на гръцката блокада и спряха всички превозни средства от нашата страна.

bnt avatar logo
от Ан. Чавдаров, Ир. Николова
19:30, 23.02.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Ето какво казаха пред екипа ни шофьори на ТИР-ове:

- Това си е вътрешен проблем на Гърция, просто ние не трябваше да отваряме в неделя. Трябваше да държим до последно.

- Нямаше никакви изгледи да затваря границата. Вярно имаше трактори от дясна страна си пиеха гърците, печаха си разни мезата. Просто няма какво да правят и най-вероятно им е дошло на акъла да затворят.

- По никакъв начин не се помага на тези хора, които бедстват в това положение, в което се намираме.


Вижте и прякото включване на Антон Чавдаров от ГКПП "Кулата"!

;

След като преговорите между българските превозвачи и гръцките фермери пропаднаха стана ясно, че контраблокадата ще бъде подновена.

- Затваряме до неопределено време, докато не се изтегли цялата блокада оттатък, всички трактори, да са махнат. Няма 5 човека да пият узо и да ядат кебапчета.

Само за няколко часа преди граничния пункт се образува километрична опашка от чакащи ТИР-ове и леки автомобили. Повечето шофьори на леките коли от българската страна на границата казаха, че подкрепят контраблокадата.

- Борете се, бе махнете тая демокрация.

- Трябва ли да проявят повече воля от предишния път и да останат до края?

- Да разбирам се, няма как да се получи иначе.

Протестиращите гръцки земеделци на граничен пункт "Промахон" отказаха да говорят за намеренията си. Бяха дори недружелюбни щом видяха екипа ни.

Заради напрегната ситуация се стигна дори до лек инцидент. Гръцки шофьор успя да премине през загражденията на българските превозвачи.

- Хората ще сгазеше, ни полиция признава, нито нищо. - Удари ли някой? - За малко един човек тука се завъртя така, с калника го изпраска.

Част от българските шофьори казаха, че очакват министър Московски отново да отиде на граничния пункт и да съдейства, за да се разреши проблемът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи: Не на колите в Морската градина
Протестиращи: "Не" на колите в Морската градина
Хванаха чистачка да краде от ученици
Хванаха чистачка да краде от ученици