НОВИНИ

Арт щрихи с Галя Крайчовска

Най-после - Тери Гилиъм на София Филм Фест. Прочутият режисьор - магьосник е специален гост на юбилейното, 20-то издание на феста.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:34, 19.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Тази вечер ще видим най-новата екранна история на Тери Гилиъм, "Теорема нула". Компютърен гений - отшелник ще търси тайните за човешкото съществуване. Разбира се в компанията на още ексцентрични герои , сюжети и декори, в теригилиъмски стил. Кристофър Валц, Мат ДЕймън, Тилда Суинтън са начело.Тази вечер ще станат ясни победителите на феста, но програмата ще ни радва до края на месеца.
¤Ето такива гледки видя Лубри в прехода си в Новия свят - от Ню Йорк до Сан Франциско и Ел Ей. Иначе фотографът си живее в София и е завършил "Информатика". Интересува се от по-различните земни представители. Може да видите образи и сюжети в столичната галерия "Васка Емануилова", в програмата "Място за срещи".

¤

12000 зрители са гледали спектакъла на Явор Гърдев "Нощна пеперуда" в Народния театър. Снощи завъртяха 100-тното представление. Авторът на пиесата Пьотър Гладилин казва, че спектакълът е на световно ниво. "Нощна пеперуда" се радва на зрителския интерес и критиката.Има " Аскеер" в категория изгряваща звезда - за Весела Бабинова, за музика - Калин Николов , режисура - Явор Гърдев и Най-добро представление.
¤Американското и европейско изкуство от 1920- до 1960-та, се срещат във Флоренция. В Палацо СТроци е амбициозната изложба, която представя историята от миналия век през колекциите Гугенхайм. Индиана Джоунс се завръща. .
¤Харисън Форд и Стивън Спилбърг си стиснаха ръцете с шефовете на "Дисни студио" за петия филм. Досега поредицата за храбрия археолог е събрала над 2 милиарда долара приходи. Как ще се казва новата история не е ясно, но хейтърите веднага й прикачиха заглавия като "По следите на Алцхаймер" и "Следобедна дрямка. Каквото и да говорят обаче чаровният Форд си е във форма и се залавя с новите приключения. Премиерата е планирана за 19 юли 2019.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По следите на враг номер едно. Как беше разкрит Салах Абдеслам?
По следите на враг номер едно. Как беше разкрит Салах Абдеслам?
21 автори в конкурс „42“ абстракт
21 автори в конкурс „42“ абстракт