НОВИНИ

Личните лекари прекратяват протестите си, но остават в стачна готовност

Ефективните протести на общопрактикуващите лекари в цялата страна ще бъдат прекратени, но медиците остават в стачна готовност. Това решиха делегатите на националната срещата, която се проведе във Велико Търново и продължи повече от 12 часа при закрити врата. В старата столица се събраха представители на 26 области в страната, които единодушно решиха в понеделник да продължат нормално работа си с пациентите.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:45, 02.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Общопрактикуващите лекари са категорични, че няма да превръщат пациентите си в заложници.

доц. Любомир Киров - председател на НСОПЛБ: Смятаме, че не редно под натиск от тук нататък да се води един такъв диалог. Ето защо сме взели решение, че оставаме в готовност за протест. Ако се върнем към старото положение да няма чуваемост на разумните предложения, които са полезни за всички да не бъдат приемани.

Медиците изразиха и благодарност към пациентите си.

Емил Мушанов - общопрактикуващ лекар: Искам да използвам ефира да благодаря на нашите пациенти, тъй като те ни подкрепиха. Така организирахме нещата, че техният достъп до лекарска помощ не беше ограничен имаше разкрити дежурни кабинети на всякъде.

Днес стана ясно и, че общопрактикуващите лекари ще подкрепят националния протест, готвен от Българския лекарски съюз на 6 април. Всеки личен лекар обаче, сам ще прецени дали да се включи ефективно в него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Московски: Корупционната схема в Автомобилна администрация е действала от началото на 2015 г.
Московски: Корупционната схема в Автомобилна администрация е действала от началото на 2015 г.
Татяна Дончева беше преизбрана за председател на Движение 21
Татяна Дончева беше преизбрана за председател на "Движение 21"