НОВИНИ

Кралят на прогресив рока Стивън Уилсън превзема София

Кралят на прогресив рока Стивън Уилсън ще превземе София след броени часове. Той е за първи път у нас заедно с екип от талантливи музиканти. София е една от спирките в световното му турне, което преминава с феноменален успех по целия свят.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
11:15, 30.04.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Стивън Уилсън е английски китарист, певец и композитор. Вече на 48 г той има зад гърба си огромен брой албуми, сингли, награди и експерименти.

През 90-те години критика и фенове сравняват стила му с този на "Пинк Флойд". Има четири номинации за "Грами", а на Музикалните награди за прогресив музика в Лондон тази година спечели три отличия за приноса си към жанра и дори беше обявен за "Крал на прогресив рока"!

Стивън Уилсън: Ако някой ме попита какъв е моят стил музика, ще му отговоря, че това е рок. Много хора смятат, че аз съм прогресив рок музикант, но аз не се опитвам да правя прогресив рок, а се опитвам да правя музиката, която чувствам силно, която идва от сърцето и душата ми.

Експериментите му покриват огромна музикална територия. Работил е както с "Кинг Кримсън", "Джетро Тъл" и "Йес", така и с култови прогресив групи като "Мерилиън", дори и с метъл банди като "Опет" и "Анатема". Чужд е на позите и екстравагантностите на рок звездите и единствената му странност е, че... излиза на сцената винаги бос.

Стивън Уилсън: Правя музика вече над 20 години и имам впечатлението, че много хора чакат с години да ме видят на живо и обикновено, когато това се случи почитателите са много разгорещени, ентусиазирани, развълнувани, което ме кара още повече да се наслаждавам на преживяването.

Освен с всички свои хитове, Steven Wilson ще ни впечатли с едно истинско шоу. Той пътува със собствено озвучаване, осветление и атрактивна мултимедия. За всички зрители в зала 3 на НДК изживяването ще е паметно!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-трайните великденски яйца
Най-трайните великденски яйца
Безплатен транспорт във Варна за Великден
Безплатен транспорт във Варна за Великден