НОВИНИ

Обвинения за опит за убийство след сбиване в Раднево

Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение на четирима роми, които пребиха трима младежи от Раднево заради неспазено предимство на пътя. Разследването се води като за опит за убийство на двама души и нанесена средна телесна повреда. Извършителите на побоя остават в ареста още 72 часа по разпореждане на наблюдаващия прокурор.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
18:09, 03.05.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От разследването станало ясно, че в центъра на Раднево заради отнето предимство е възникнал конфликт между двама младежи, при който те си разменили остри реплики, без да се стига до побой. След скандала се качили в автомобилите си и се разделили.

Нейка Тенева - говорител окръжна прокуратура Стара Загора: След известно време в рамките на половин час или 40 минути пострадалите и тримата се намират пред фитнес залата в град Раднево и на място пристигат четиримата извършители, слизат от лек автомобил, като всеки от тях носи бухалка или дървена сопа и нападат тримата пострадали и започват да ги бият.

Нападението станало пред очите на десетки свидетели, които не се намесили, като на едното от момчетата бил нанесен и удар с нож в гърба, при който е засегнат белият дроб.

Той е претърпял животоспасяваща операция и в момента е в интензивното отделение на Старозагорската болница. Другите двама пострадали са с множество наранявания по главата и тялото.

Доц.Стефан Вълканов - УМБАЛ Стара Загора: Това, което се установява е мозъчна контузия при единия от пациентите,а при другия от пациентите става въпрос за данни за фрактура на долна челюст и мозъчно сътресения. Състоянието на пациентите е стабилно към момента.Няма опасност за живота им.

Ако вината на извършителите бъде доказана, ги заплашва затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Последен ден за подаване на данъчните декларации
Последен ден за подаване на данъчните декларации
Жена от Добринище рисува върху предмети
Жена от Добринище рисува върху предмети