Екатерина Захариева: 15 млн. лв ще бъдат вложени в рехабилитацията на затворите

15 милиона лева ще бъдат вложени в рехабилитацията на затворите у нас, обяви в студиото на "Денят започва" правосъдният министър Екатерина Захариева. Тя уточни, че в момента има едно-две производства срещу директори на затвори и дали те ще бъдат отстранени ще стане ясно в най-скоро време след становище на инспектората.

от БНТ
08:37, 13.06.2016
5057
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Министър Захариева уточни, че проверките в местата за лишаване от свобода стават все по-чести. Предстои да бъде обявена нова процудура за електронни гривни на затворниците.

"Прекратих процедурата, защото беше направена така само една от фирмите да участва. Има много, които могат да предоставят услугата, трябва всички да се конкурират с цена. Тези промени са направени и скоро ще открием новата процедура. Трябва, когато се преустанови присъдата, не трябва движението на документи да е 14 дни", каза правосъдният министър.

Министър Захариева коментира също решението на Висшия съдебен съвет да отхвърли реформата, която сам предложи.

"Аз не разбрах какво не съгласуваха ВСС, защото този законопроект се обсъжда повече от 3 месеца", каза Захариева - "Чух абсурдни предложения, абсурдни коментари и то на текстове, които те са предложили... Надявам се да е станало някакво недоразумение и все пак, когато влезе в парламента, да имат по-конструктивна позиция. Иначе в противен случай, както едни от членовете на ВСС беше казал: Никой няма да ги слуша вече."

Захариева заяви, че независимо, че правителството прави всичко възможно, за да довърши реформата, това удря върху репутацията и имиджа на цялата държава.

Текстовете в реформата са обсъждани месеци и дебатът е ставал пред погледа на всички обсъждащи страни.

"Нека все пак да се стегнем и да си свършим работата", призова Захариева.

За текстовете в реформата и какво каза още правосъдният министър може да видите целия разговор в студиото на "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Седмицата започва с валежи и гръмотевици
Седмицата започва с валежи и гръмотевици
Интеграция за деца в Пловдив
Интеграция за деца в Пловдив