НОВИНИ

Жалби заради силен шум в пловдивския квартал "Капана"

Жители на "Капана" в Пловдив внесоха протестна подписка срещу силния нощен шум от заведенията в квартала. От районната администрация вече обмислят промени в общинските наредби, които да регламентират удължено работно време за кафенетата и ресторантите, но само в почивните и в празничните дни.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
07:07, 13.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

С превръщането на „Капана” в първия арт – квартал у нас, заведенията в района рязко се увеличават. Както и жалбите на хората, които живеят тук.

- Вечер се събират на групички млади хора и шумът е страшен, защото вечерта е тихо и става нещо страшно. Обаждам се на полиция, но 112, но реакцията трябва да ви кажа, че е никаква.

Затова 130 души вече са внесли в районното кметство протестна подписка срещу силния нощен шум.

Всъщност, оплакванията не са от самите заведения, а от клиентите, които след като си тръгнат, продължават купона по улиците на квартала.

След разговори с полицията, бизнеса и живеещите в „Капана”, от районното кметство обмислят промени в работното време на повечето заведения.

Георги Стаменов – кмет на район „Централен”: Заведенията, които са кафе аперитиви, да им се даде възможност в дните петък, събота и празнични такива, в които по презумпция хората излизат да си починат, да се почерпят, да имат удължено работно време в рамките на 1 или до 2 часа вечерта.

Според администрацията, това предложение по оптимален начин ще защити интересите както на ресторантьорите, така и на живеещите в „Капана”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежко въоръжен мъж е задържан в Калифорния, отивал на гей парада
Тежко въоръжен мъж е задържан в Калифорния, отивал на гей парада
Слаба реколта заради болести по житните култури
Слаба реколта заради болести по житните култури