НОВИНИ

Потърпевша майка: Хюриет е избягал заради пропуски в системата

От Окръжната прокуратура в Ловеч очакват решението на германския съд за екстрадиция у нас на Хюриет Сюлейманов, който уби при катастрофа край Луковит преди 2 години трима студенти. Той беше задържан в Давос, Швейцария в понеделник. Хюриет Сюлейманов се укри преди започване на делото срещу него и беше осъден задочно на 15 години затвор от Върховния касационен съд.

bnt avatar logo
от БНТ
22:15, 27.06.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

След зверската катастрофа край Луковит Хулиет Сюлейманов избяга от местопрестъплението и се опита да прехвърли вината на приятелката си. Процесът срещу него се водеше задочно, тъй като той напусна пределите на страната докато беше под домашен арест няколко дни преди началото на делото.

Майката на едно от загиналите момчета - Влади, смята, че бягството на Сюлейманов е станало възможно заради пропуски в нашата съдебна система, която не допуска задържане за повече от два месеца при непредпазливо престъпление.

Галя Горанова, майка на Влади: Това дело трябва да бъде анализирано, както и другите дела, по които се случиха тези неща, за да се разбере къде куца системата. А системата куца там, че няма кой да отговаря пряко за изпълнение на мярката "домашен арест". Оказва се точно това. Поради тази причина трябва да има промени в законодателството, в частност промени в срока, в който лице извършило непредпазливо престъпление, каквото Хюриет, се води, че е извършил - мярката му "задържане под стража" да не бъде само 2 месеца.

За бягството от правосъдие на Хюлиет Галя Горанова обвинява и полицията в Разград и Сеслав, която не е упражнила достатъчен контрол, когато подсъдимия е бил под "домашен арест".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ОССЕ: Затварянето на границите ще увеличи работата на трафикантите
ОССЕ: Затварянето на границите ще увеличи работата на трафикантите
Жена загина в катастрофа на АМ Тракия заради спукана гума на камион
Жена загина в катастрофа на АМ "Тракия" заради спукана гума на камион