НОВИНИ

Татяна Дончева: Аз имам втори рейтинг след Бойко Борисов

Ние от "Движение 21" смятаме, че няма как кандидатурата за президент да е непартийна, защото президентът, който трябва да получи мандат и доверие в края на годината, трябва да олицетвори процесът на радикална промяна и измитане на мутренско-олигархичния модел. Това каза в "Още от деня" Татяна Дончева, лидер на "Движение 21"

bnt avatar logo
от БНТ
19:23, 13.07.2016
5675
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Това не може да се случи само за едни избори, това е процес, който ще продължи няколко години, заяви още Дончева.

По думите човекът, който ще заеме този пост, трябва да бъде абсолютно убеден привърженик на подобно нещо и да го преследва с всички действия, във всички сфери, в които има правомощия и той трябва да е олицетворение и гарант, че този процес, ще тече в тази посока.

По повод разговорите за обща лява кандидатура, Дончева каза, че разговори на "Движение 21" с АБВ на този етап не се очертават.

"Ние водим разговори от няколко седмици с много политически формации. Част от тях тангират в дясно. Защо ги водим? Защото смятаме, че справянето с олигархично-мутренския модел изисква нещо, което прилича на отечествен фронт и в него трябва да се включат много по-широк кръг формации, не непременно във формата на коалиция.

По отношение с разговорите с БСП, Дончева заяви, че в името на тази стъпка (справянето с олигархично-мутренския модел - б.р.) "Движение 21" са готови да направят компромиси.

Единственият човек, който би трябвало според тях да бъде изваден от шортлистата на кандидатите, е Георги Първанов, който "конституционно не отговаря на изискванията, защото има два мандата". Всички останали, които БСП е поканило на разговори трябва да бъдат тествани и в средите на БСП и в средите на останалите партии, казда Дончева и допълни, че в БСП има сериозна група хора, които са против външен човек.

Татяна Дончева каза още, че от редиците на "Движение 21" няма нужда да посочват кандидат, след като тя "има втори рейтинг след Бойко Борисов". По думите й това сочат агенциите.


Вижте целия разговор с Татяна Дончева във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се туристите в Мелник
Увеличават се туристите в Мелник
Найден Зеленогорски: Бихме подкрепили гражданска кандидатура за президент
Найден Зеленогорски: Бихме подкрепили гражданска кандидатура за президент