НОВИНИ

Шест улици в Благоевград ще бъдат изцяло ремонтирани

Шест от улиците в четвърти микрорайон в Благоевград, близо до Югозападния университет, ще бъдат изцяло ремонтирани. През септември ще започне работата по подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в района, ще се изградят тротоари, ще се постави и ново енергоспестяващо осветление. Улица „Възрожденска” обаче не е включена в проекта и хората се притесняват, че пътят ще остане трудно достъпен и без осветление.

bnt avatar logo
от Aнтония Сукалинска
18:45, 13.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Повечето кооперации на улица „Възрожденска” са построени преди десетина години. Хората живеещи тук казват, че до момента не са правени никакви подобрения в района въпреки многобройните жалби и подписки до Общината в Благоевград.

Васил Шаров: "Зимата, дъжд, когато е, абе просто ужасно се живее. Даже ние сме решили да си продаваме апартамента заради улицата, защото не може да се живее вече така, никой не обръща внимание на това. Поне некакъв асфалт да сложат, нещо да сложат.”
Васил Въков: „Постоянно си чупим колите тука, децата играят по пясъка.”

От Общината в Благоевград казаха, че улицата ще бъде ремонтирана до края на годината, не с европейски, а със собствени средства. Целта на общинското ръководство е до две години уличната мрежа в четвърти микрорайон да бъде изцяло подменена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Найден Зеленогорски: Бихме подкрепили гражданска кандидатура за президент
Найден Зеленогорски: Бихме подкрепили гражданска кандидатура за президент
Продавач предотврати хладнокръвно грабеж
Продавач предотврати хладнокръвно грабеж