НОВИНИ

Умишлен палеж е основната версия за горелите бусове в София

Основната версия за изгорелите 9 микробуса рано тази сутрин в София е умишлен палеж. На мястото в столичния квартал "Младост" веднага пристигнали екипи на пожарната, които потушили огъня. Няма пострадали, а мотивът за палежа тепърва ще се изяснява.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
17:36, 13.07.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Охранител на киното, на метри от което горели бусовете, подал сигнала за пожара рано тази сутрин. Паркингът е неохраняем и не е под видеонаблюдение.

Свидетел: Имаше някакви гърмежи около 5 и половина и нищо повече не знам. Чу се, че нещо гърми и то един след друг гърмежите бяха, допускам, че са избухвали един след друг.

Подпалените бусове са собственост на транспортна фирма, която работи от 2014 година. Тя извършва случайни превози и има сключени договори с училища и езикови школи за превоз на ученици.

Младен Маринов, директор на СДВР: Най-вероятно става въпрос за умишлен палеж след разлята запалителна течност. Съответно предстои да се работи в няколко направления - както по направление на конкуренция, така и в личен аспект. Тепърва ще се изясни каква е собствеността на мястото, където е паркирано, съответно ще изясняваме дали е имало спорове за това място, защото това също може да е версия.

Бусовете били паркирани на това място през последните два месеца. След като разбра, че го търси журналист, собственикът на транспортната фирма затвори телефона. Пред полицията той е посочил, че няма конфликти или неизплатени задължения и не предполага каква може да е причината за палежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зачестяват инцидентите с газови бутилки
Зачестяват инцидентите с газови бутилки
БСП предложи рестарт на строежа на АЕЦ Белене
БСП предложи рестарт на строежа на АЕЦ "Белене"