НОВИНИ

Възрастна жена твърди, че е пребита от охранител в болница

Възрастна жена твърди, че е бита от охранител в Ортопедичната болница в Горна баня. Инцидентът е станал в неделя, когато жената отивала на свиждане на съпруга си, който бил опериран. От МВР потвърдиха за случая, който все още се разследва.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
16:11, 13.07.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

20 минути преди разрешения час за свиждане 73-годишната Верка Сфидосова вече е пред Ортопедичната болница.

Верка Сфидосова: Може би тука имам вина, че не си погледнах часовника, а тръгнах по-рано.

По думите на самата охрана в неделя режимът е по-свободен и посетителите се пускат и по-рано по тяхна преценка. На входа обаче Верка е спряна от охраната, следва размяна на реплики, тя тръгва към асансьора и там по думите й охранителят се нахвърля върху нея.

Верка Сфидосова: С влизането започна с юмруци да ме бие в главата, много силни юмруци в гърдите, риташе ме в краката, пуфтенето навсякъде, аз пищях, виках помощ, нямаше никой.

Верка успява да натисне копчето на асансьора, стига до съпруга си и звъни на 112. На следващия ден си вади медицинско и подава официален сигнал в полицията.

Верка Сфидосова: Ужасът, който изживях никога няма да го забравя, този младеж, този младеж, не знам, не мога с какво да го оприлича, нямам думи.

Охранителят е Владимир Христов, с висше образование, от три години работи в "БМД протекшън" - фирмата, която охранява болницата.

БНТ: Вие нея ударихте ли я?

Владимир Христов, охранител: Нямам спомен да съм я бил, но се опитах да я извадя, все пак това ми е работа.

БНТ: Как се опитахте да я извадите от там?

Христов: Ами тя вече се дърпаше, блъскаше вратата и аз с ръце. Тя падна, блъскаше вратата, аз се опитах да я издърпам, не знаех какво да направя, просто трябваше да я хвана, тя беше много афектирана.

От болницата заявиха, че са поискали Христов да бъде отстранен от работа. Готови са да предоставят на полицията видеозаписите от деня на инцидента, стига да ги поискат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите приеха на първо четене 10% допълнителен фирмен данък
Депутатите приеха на първо четене 10% допълнителен фирмен данък
Танцуващи монахини вдъхновяват млади католици
Танцуващи монахини вдъхновяват млади католици