НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

"Лъжци по неволя" в Сатирата, фото пристрастията на Елтън Джон, коледни сюжети в галерия "Париж", как се става доносник, "Да живеят ангелите"

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:43, 26.11.2016
Чете се за: 01:06 мин.
Още

Tеатърът трябва да даде на публиката това, което тя не може да получи никъде другаде” - напълно съм съгласна с Антъни Нилсън. Особено, когато неговите „Лъжци по неволя” носят радостно освобождение от делника. Първата българска премиера на "Лъжци по неволя" е в Сатирата, с постановката на проф. Здравко Митков и брилянтния превод на Златна Костова. Звезден актьорски екип влиза в кожата на ексцентричните герои, с много енергия и усмивки, като отговор на авторовото поръчение - „Когато вечерта хората влязат в театралния салон, трябва да забравят отговорността и тежестта на ежедневието си. Което не значи, че просто ще ги разсейваме "със смешки", а че трябва да ги "презаредим", "стимулираме" или "ангажираме" мисловно и емоционално”.
Зареждане и завръщане към корена - картините на Димитър Вецин винаги разказват добри истории. Галерия „Париж” ни подготвя за Коледа.
Но, винаги има едно но. Сега идва с нашумелия роман на Игнасио Мартинес де Писóн ”Присъдата на утрешния ден”, лично представена тук. Това е историята на мъж, в разцвета на силите, в борба за социален статус. Тринайсет гледни точки за това кога и как се става доносник.

Когато Елтън Джон спира да пие, решава да замести алкохола с по-здравословна пристрастеност. Годината е 1990-та. Започва да колекционира снимки , разбира се майсторски, на гиганти като Ман Рей и Андре Кертес. Сър Джон отваря завесата, но на периода 1920-50-та. Изложбата „Радикалното око” представя 150 фотографии в галерия „Тейт Модърн”. Цялата колекция събира близо 8000 снимки, което я нарежда на първите места в света.

Да живеят ангелите” пее един ангелски глас-Емели Санде. Тази седмица албум направи световна премиера. Едно хипнотизиращо пътуване през върховете и разтърсванията в изключителния живот на Емели през последните 4 години, с усещане за свобода и себепознание. С кулминация в "Hurts", пилотния сингъл, певицата признава: "Албумът разказва за мен - без задръжки и без цензура, а песента "Hurts" е експлозия, тя е просто ... реална изповед".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет убити при атентат на пазар в Сомалия
Десет убити при атентат на пазар в Сомалия
​Певецът Уикенд издаде третия си албум в сътрудничество с Дафт пънк​
​Певецът Уикенд издаде третия си албум в сътрудничество с "Дафт пънк"​