НОВИНИ

Опасни висулки и снежни маси по русенските сгради

Капризите на времето през януари изправят пред невъзможен избор мнозина пешеходци - къде е по-малко рисково да се ходи - по заледените тротоари, където освен леда по земята, такъв е надвиснал и над главите под формата на ледени висулки - или по пътя, където редом до автомобилите се движат и хората. Проверихме ситуацията в Русе, където от Общината са започнали да правят предписания на собственици на сгради да отстраняват ледените висулки, но санкционирани засега няма.

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 28.01.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Резките температурни амплитуди в последните дни направиха почти невъзможно ползването на тротоарите в Русе, преминаването по тях е почти като бягане с препятствия заради огражденията покрай сградите.

БНТ: Защо вървите по улицата?

- А къде да вървя, кажете ми вие. Тротоарите почистени ли са - донякъде. Или да падне нещо отгоре ми. Съжалявам…

От службата за обществен ред и сигурност към Община Русе правят предписания на собствениците на сгради да премахнат опасните висулки. Ако не намерят на кого да ги оставят, заграждат с ленти проблемните участъци. Повечето собственици обаче разчитат, че зимното слънце ще свърши работата вместо тях. Но има и такива, които с риск за живота си се опитваха да отстранят ледените образувания. Даниел Бойчев и колегите му се заели сами, след като от 112 им казали, че не могат да им съдействат.

Даниел Бойчев - управител на заведение: Някой може да пострада, минават всяка вечер много хора от тука и се надяваме сега да оправим проблема.

От пожарната ни обясниха, че техен ангажимент е да премахват опасните висулки от обществени сгради, за частните трябва да се грижат техните собственици. И когато това не е свършено, трябва да се сърдят на себе си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна годината на Огнения петел
Започна годината на Огнения петел
Опасни дупки се появиха на Околовръстния път в София
Опасни дупки се появиха на Околовръстния път в София