НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Кои са най-добрите актьори на театралната сцена, пътуване в историята на Народния театър, Нина Николина облича с нови нюанси стара българска песен.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:11, 15.04.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Вече са ясни фаворитите на Академия Аскеер. При дамите за статуетката се борят Меглена Караламбова за за ролята в „Разговори с мама”, Александра Василева и Радена Вълканова, които имат словеснапрестрелка в „Богът на касапите”. Силна е конкуренцията и при актьорите - Владимир Карамазов - също за „Богът на касапите”, Иван Юруков - в „Майстори” и Свежен Младенов за ролята във „Великденско вино”. Развръзката по традиция е на 24 май.

Народният театър, който завоюва осем номинации, ни кани на пътешествие в миналото. С пищни костюми и уникални снимки. С тези сценични одежди един от основателите на професионалния театър - Васил Кирков е влизал в „Коварство и любов”, а Ружа Делчева в „Херцогинята на Падуа”. Драматична и царствена ероклята на Маргарита Дупаринова като кралица Елизабет в „Мария Стюарт”.

Нина Николина облича с нови нюанси една стара българска песен. Две години певицата издирва народни мелодии за новия си албум. Така стига до „Яна”, откритие на фолклориста доцент доктор Веселка Тончева. За съкровището Нина Николина казва: „Песента се е пресявала, като песъчинка, оваляна от вълните стотици години. Това беше предизвикателството за нас - как да запазим формата и как да я направим да звучи съвременно.” Идеята за видеоклипа е на журналиста Георги Тошев, режисира го фитожрафът Павел Червенков. Новата Яна е поставена в градска среда, традиционната мелодия епреведена в новия ритъм от Мага. Екипът залага на различното усещане и надграждане на настроението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 20 са ранени при сблъсък между мигранти в Париж
Най-малко 20 са ранени при сблъсък между мигранти в Париж
Задържаха избягалия шофьор, който прегази възрастна жена в Пловдив
Задържаха избягалия шофьор, който прегази възрастна жена в Пловдив