НОВИНИ

Здравният министър: Подкрепям действията на "Пирогов"

Утре или най-късно в понеделник се очаква да излязат резултатите от проверките на здравното министерство в "Пирогов" във връзка с инцидентите в болницата, съобщи здравният министър проф. Николай Петров.

bnt avatar logo
от БНТ
15:11, 28.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Припомням, при последния случай почина мъж, след като не му беше оказана своевременна помощ, а виновните лекари бяха уволнени. По-рано днес, в отворено писмо до медиите, лекари от "Пирогов" обявиха, че излизат на протест в защита на колегите си.

В същото време здравният министър допълни, че подкрепя действията на ръководството на "Пирогов" и заяви, че предстоят промени в регламентите за здравно обслужване. Проф. Петров смята още, че трябва да се спазва досегашната практика спешният пациент да се приема в най-близката болница.

Проф. Николай Петров, министър на здравеопазването: В лечебното заведение пациентът остава и ако той не е профилен, ще трябва лечебното заведение да има грижата да го предислоцира към друго лечебно заведение, където профилът би бил по-добър, а не това да е грижа на екипа с линейката, който да стои и да чака. Това са идеи, които се надявам да реализирам още другата седмица. Един по-ясен регламент, специално при пациенти, които са починали, и техните близки. Нищо не коства да тръгне една сестра или санитар и да изменажира ходенето и висенето по гишета за подписи и печати, за да можем да направим нещо добро, това няма да струва пари.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди студенти излязоха по улиците на Барселона в подкрепа на референдума
Хиляди студенти излязоха по улиците на Барселона в подкрепа на референдума
Светослав Иванов е новият директор на Българската аутсорсинг асоциация
Светослав Иванов е новият директор на Българската аутсорсинг асоциация