НОВИНИ

"Бедечка" в Стара Загора остава парк, но може да се строи в южната му част

Общинският съвет на Стара Загора одобри на свое заседание внесеното от кмета предложение за изменение на действащия Общ устройствен план на града в частта му за "Бедечка". С него се запазват максимално зелените площи в спорната територия и пада строителната забрана за собственици на имоти в южната част там. Чуйте във видеото подробности от Десислава Петкова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 28.09.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Паркът ще бъде запазен в сега действащата паркова територия, а собствениците на имоти в южната част ще имат право да строят, като три са зоните - за озеленяване, общо делово обслужване и жилищно строителство. Това прие Общинският съвет на Стара Загора. Оказа се обаче, че и природозащитници, и собственици, които присъстваха на заседанието, останаха недоволни от това решение.

Милка Колдамова - "Запазете Бедечка": "Не, не съм доволна, но изборът тежи на тях, не на нас. Нашият избор винаги е бил парк и зелени площи и еднакво отношение към абсолютно всички - да не са ощетени по някакъв начин малките, автентичните наследници там в този парк. Виновни има много от и 20 години да кажа, сигурно няма да сбъркам. Всеки си носи отговорността. Явно ще остане вътрешна, защото отвън няма воля, не виждам желание някой да търси отговорност по законов път от предходни, настоящи, няма значение от кого. Разследване не се обсъжда".
Тотка Славова, собственик: "Как може да бъдем доволни, като се вземат решения, които още в момента се каза, че те са незаконосъобразни - не е обсъждан, няма обществено обсъждане. Как може да се говори за някаква справедливост. Не се смята, че ний сме живи хора, нас никой за нищо не ни е търсил да ни пита или да покаже как изглежда този план в действителност, който е законният. Какво друго мога да кажа - пак трябва да се занимаваме със съда".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС иска оставка на председателя на Комисията по вероизповеданията
ДПС иска оставка на председателя на Комисията по вероизповеданията
ГЕРБ подкрепи Антон Тодоров за председател на Комисията по досиета
ГЕРБ подкрепи Антон Тодоров за председател на Комисията по досиета