Палатков лагер пред Община Стара Загора в защита на парк "Бедечка"

Природозащитници започнаха денонощен мирен протест пред сградата на Общината в Стара Загора. Те разпънаха палатков лагер с настояването в парк "Бедечка" да не се определят нови петна за застрояване и максимално да бъдат запазени зелените площи. В края на юни старозагорци гласуваха на местен референдум с въпрос: "Парк или квартал да бъде "Бедечка"? Заради ниската избирателна активност референдумът не беше валиден, но 85 процента от гласувалите се произнесоха за запазване на зелените площи.

от Десислава Петкова
20:03, 18.09.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Александър Иванов: Надяваме се Общината да спази своите изглежда обещания,които правят от последните дни,че няма да се издават нови строителни разрешителни в парка.
Първан Симеонов: Ние протестираме просто защото сме се нагледали в годините на всякакви промени в последния момент и сме длъжни до последно да сме тук.

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора: Протестът, който се организира няма основание, защото Общината е намерила един много добър баланс между това да се запазят зелените площи в "Бедечка" и същевременно да не бъде ощетена Общината и града. Запазват се правата донякъде на собствениците, защото тези, които ще бъдат от северната страна, ще бъдат обезщетени, а от южната страна на практика ще останат според сегашния план и в същото време за града е важно,че всички дървета ще бъдат запазени.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Постройка и овощни насаждения изгоряха при пожар във вилна зона край Благоевград
Постройка и овощни насаждения изгоряха при пожар във вилна зона край Благоевград
Френската полиция за следващите мишени на терористите в Европа
Френската полиция за следващите мишени на терористите в Европа