Защитниците на парк "Бедечка" почистиха алеите на парка (СНИМКИ)

Защитниците на парк "Бедечка" започнаха да го почистват. Три основни участъка от алеите на парк "Бедечка" са почистени и облагородени. Това е резултатът от две акции на защитниците, които обещаха акциите да продължат.

от БНТ
11:12, 11.07.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Мрежата "Запазете Бедечка" спази обещанието си и започна почистване на парка с доброволен труд. Още преди референдума за Бедечка защитниците на парка обещаха, че ако Общината запази парка, ще го почистят и облагородят доброволно.

Бранителите на парка почистиха и варосаха бордюри, отстраниха прорасли храсти и засадиха цветя. Поставена е и указателна табела към Стария чинар - многовековното дърво, което е национална природна забележителност и се намира на територията на парка.

;

Около самото дърво беше окосено. Главната алея към дървото обаче наскоро беше прекъсната от строежи. Преди месец запазването на парка надделя в местен референдум с 85% срещу 15% над идеята за изграждане на квартал. Референдумът не достигна прага за задължителност, но кметът Живко Тодоров предварително беше анонсирал, че ще се съобрази с резултата, а не с активността. Досега кметът изпълнява обещанието си и предприе стъпки за запазване на парка. След среща с Бойко Борисов стана ясно, че са намерени варианти за замяна на частните имоти на територията на зелената площ. Очаква се гласуването на новия устройствен план за запазване на парка да е през септември.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На полигон Ново село откриха най-голямото многонационално учение в региона
На полигон "Ново село" откриха най-голямото многонационално учение в региона
Земетресение с магнитуд 6,8 край Нова Зеландия
Земетресение с магнитуд 6,8 край Нова Зеландия