НОВИНИ

Лукарски: СДС загуби малко, че в някакъв момент загърби своя патриотичен облик

Имаме доста критики към цялото управление както ГЕРБ, така и от Обединените патриоти. Смятаме, че в едно бъдещо обединение, което явно е нужно, не трябва да бъде с оглед насипност, функционалност да се съберем всички, а да бъде на идейна основа. Toва каза в "Още от деня" Божидар Лукарски, лидер на СДС, който заяви още, че в момента вижда много сходни неща, но и различия. За оценката си относно икономическото министерство той каза, че има много положителни неща, но и много забележки.

bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 11.10.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Божидар Лукарски, лидер на СДС: С много хора не съм се срещал и съм останал приятел. Политиката не е място за приятелство. Аз съм приятел с много от колегите в една от партиите, която отиде в друг ракурс. Не виждам скоро под мое ръководство отново да бъде в коалиция с подобен тип партии.

В студиото на БНТ Лукарски каза още, че те поглеждат първо към партиите от патриотично-консервативния сектор. "СДС загуби малко от това, че в някакъв момент загърби своя патриотичен облик на партия. ", каза още той. Според Лукарски е трудно да се каже дали "Да, България" е лява или дясна партия. Той даде за пример, че изказвания за национализация на предприятия от ГЕРБ също противоречат на дясната ѝ политика.

Той определи като несериозно отношение провалът на КСНС, защото датата е била определена много рано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Каракачанов се срещна с френския си колега Флоранс Парли
Красимир Каракачанов се срещна с френския си колега Флоранс Парли
Фермери от Североизточна България търсят реализация на продукцията си в Румъния
Фермери от Североизточна България търсят реализация на продукцията си в Румъния