НОВИНИ

Започна КСНС при президента Румен Радев

Повече от час на "Дондуков" 2 заседава Консултативният съвет за национална сигурност. При президента са премиерът, министри, лидери на парламентарни групи, шефове на служби и висши военни, и обсъждат европейската сигурност и отбрана в контекста на Българското председателство на ЕС.

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:33, 09.01.2018 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Преди дни президентът Румен Радев заяви, че ще предложи на участниците в КСНС да обсъдят ролята на България при формирането на общата европейска политика в секторите "Отбрана" и "Сигурност". Според Румен Радев, в следващите 6 месеца предстоят да се вземат важни решения, свързани с европейската отбрана и сигурност. Относно амбицията на страната ни да е фактор на европейската интеграция на страните от Западните Балкани, Румен Радев смята, че трябва да се предприемат необходимите мерки, които да гарантират сигурността на целия регион.

Държавният глава обяви преди дни, че на днешния КСНС да постави и темата за модернизацията на българската армия. Румен Радев вече няколко пъти подчерта, че има дефицит на стратегическо мислене относно секторите "Отбрана" и "Сигурност". Според него, важните решения, които се взимат в тези сфери на парче и няма ясна визия в следващите 10-15 години.

За днешното заседание на КСНК е предвидено участниците да обсъдят 6 доклада, които ще бъдат представени от министрите на отбраната, на външните работи, на икономиката и на образованието, както и от председателя на БАН. Очаква се след края на заседанието Румен Радев да направи изявление пред медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещият на Оскар-ите Джими Кимъл обеща тази година да няма гафове
Водещият на "Оскар"-ите Джими Кимъл обеща тази година да няма гафове
Доналд Тръмп смята да се кандидатира за втори мандат през 2020 г.
Доналд Тръмп смята да се кандидатира за втори мандат през 2020 г.