НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска

Прогнозата за времето не подминава и картините. Илюстраторът и графичен дизайнер Мария Налбантова представя точно с това име „Прогноза за времето” първата си самостоятелна изложба в галерия „Васка Емануилова”. Какви са взаимоотношенията ни с природата и климата и колко невъзможно е да ги предскажем или подчиним. Да видим.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:43, 16.10.2018
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Срещата с неговите герои винаги е празник - и в книжните пространства и в галериите. Сега се събират заедно - 10 книги с илюстрациите на Любен Зидаров в изложбата в галерия София прес. Три са премиерни - Принцът и просякът на Марк Твен, Подир сенките на облаците на Яворов и наскоро издадените в Китай Андерсенови приказки.

Галерия "Аросита" представя творбите на един от- най изявените представители на художественото стъкло - Катя Гецова, която преди 17 години заедно с Колю Гецов основава галерията. Неслучайно експозицията съдържа 17 творби , със заглавието Винаги нагоре.

Китайско съвременно изкуство в Националната галерия. Участниците в изложбата са известни и активни в работата си съвременни художници. Те идват от различни провинции в Китай, както и от различни институции. Млади и утвърдени художници, те се вдъхновяват от родната среда и полагат усилия за формиране на уникален китайски стил, който активно се налага и на международната художествена сцена.

Образи от сцената се нареждат в Центъра за култура и дебат „Червената къща”. Яна Лозева запечатва интересни моменти от проектите на Програмата за българо-американски театрален обмен, която през този сезон навършва десет години. В изложбата „Действащи лица” ще ги видите. А на 20-ти нейни гости ще бъдат американски режисьори и драматурзи, които са в София за участие в АСТ Фестивал за свободен театър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастна двойка загина при пожар в харманлийското село Славяново
Възрастна двойка загина при пожар в харманлийското село Славяново
Какво време ни очаква до края на октомври?
Какво време ни очаква до края на октомври?