НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Най-интересното в столичните галерии

Да направим деня по-пъстър и красив с рисуваните сюжети. До четвъртък в галерия Арте имате шанс да надникнете в картините на Атанас Шаренков, с родния пейзаж в духа на поетичния магически реализъм.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:45, 23.10.2018
Чете се за: 00:47 мин.
Още

В изложбата, посветена на 75-тата годишнина на художника са включени и непоказвани картини, собственост на семейството му.

Русе и Париж разкриват красота и тайни в изложбата на Василка Монева.

Обяснение в любов към родния град на художничката и града на любовта. „На Русе и Париж с любов” - така Василка Монева озаглавява изложбата, подредена на "Шипка" 6.

Оценява изключителния късмет да се роди и да живее в един аристократичен град, носещ духа на Европа. А за другата си любов казва „Хубавата епоха отдавна е отминала, но в неудобните ателиета на Монмартър, по малките улици все още се чуват стъпките на големите и любими мои художници, там където са се опивали от мощния полъх на свободата. Не можех да не направя поклон към тези, чиито картини са ми помагали да търся пътя, по който да вървя."

Да открием любовта между редовете. Трябва само да се разходим в Градската градина в София. След оспорван конкурс авторитетно жури избра 18 творби на млади фотографи с интересен и неочакван поглед върху темата „Любов между редовете”. Най-много гласове е събрала снимката на Гергана Курукювлиева „Лейди и скитникът“. Идете и почувствайте любовта във фоторазказите.

Преди 85 години се провежда първият индивидуален шампионат по шахмат в България. Изложбата „Български гамбит” в галерия ЛИК ознаменува годишнината. Киргизстанският художник Роман Гуманюк разкрива света на древната игра - като невероятно съчетание на спорт, наука и изкуство, а вече и сериозна история.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриотите решават на коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов
Патриотите решават на коалиционен съвет за оставката на Валери Симеонов
Румен Радев: Безконтролната власт ражда цинизъм
Румен Радев: Безконтролната власт ражда цинизъм