НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Театрални акценти

Както казва големият Йордан Радичков "Човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има." В театър "Сфумато" неговите човеци идват в контекста на 21 век, с новия проект - „Ноев ковчег”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:00, 24.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

За 29-и подготвят първото представление от програмата - "Луда трева", под режисурата на Маргарита Младенова. С театрален превод на неговите послания - предупреждения за съдбата на уникално българското в срещата му с Европа и света.

А тази вечер на сцената на драматичен театър Пловдив може да срещнете йовковата "Боряна". Постановката на Красимир Ранков залага на класическия прочит и неподражаемата мелодика на притчата за силата на любовта и младостта.

Но да се върнем към суетата и абсурда на всекидневието. Ясмина Реза знае как да ни гмурне там.

"Белла Фигура" казват италианците - или да правиш добро впечатление в обществото. Едноименната пиеса на Реза идва с режисьорския прочит на Антон Угринов в Театъра на армията.

"Модерният човек жонглира с много маски, за да печели одобрението на другите - казва режисьорът. - В стремежа си да спечелим одобрението на другите, започваме често самите ние да не се харесваме."

"Белла Фигура" се разгръще на много нива - с усмивки, но и емоционална дълбочина. С ролите, в които непрекъснато влизаме, отстъпките, неврозите на модерния свят.

Много усмивки носи авторският спектакъл на Николай Атанасов - Шуши. Заедно с Георги Низамов забъркват „Двама мъже и половинка” на сцената на "Сълза и смях".

Запазете си вторник вечер, за да се потопите в представлението, което започва като стендъп комеди и преминава в бохемска рапсодия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволняват шофьора, превозвал пиян ученици в Котел
Уволняват шофьора, превозвал пиян ученици в Котел
Временно е прекъснато подаването на топла вода в централната част на София
Временно е прекъснато подаването на топла вода в централната част на София