НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Време е за кино

"Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах" - една от любимите ми реплики на Пипи Дългото чорапче. Но сега ще стане дума за нейната литературна майка.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:45, 18.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
Още

"Приказка за Астрид" е първата екранна биография на Астрид Линдгрен. Историята ѝ е поредното доказателство, че големите идеи идват в тежки житейски моменти. Консервативна Швеция, 20-те години на миналия век. Младата Астрид, се впуска в бурна любовна афера с женен мъж. И когато се заражда нов живот, трябва да вземе най-трудното решение в живота си.

Първото ми име е Мистър. Фамилия - Стъкления. Време е да чуем от екрана репликата, произнесена от Самююъл Джаксън.

Сюжетните линии от "Неуязвимият" и "На парчета" се събират с още по-силен заряд в "Стъкления". М. Найт Шамалан направи голяма пауза, но явно си заслужава. Брус Уилис се завръща като Дейвид Дън, а Самюъл Л. Джаксън като Илайджа Прайс или Стъкления. Отново на линия е и Джеймс Макавой като Кръмб с две дузини различни лица, който ще изпълни и романтичната задача с Аня Тейлър Джой.

София посреща италианското планинарско кино. Емблематични филми с истории от планината се събират в двудневна панорама. На 23 и 25 януари в "Бетахауз" ще се насладим на лентите, отличени от световни кинофестивали, начело с легенди като Валтер Бонати, Симоне Моро, Тамара Лунгер. Кинопанорамата е част от целогодишната програма на Банско Филм Фест за популяризиране на планинарската култура, организирана съвместно с Италианския културен институт в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шведският парламент одобри кандидатурата на Стефан Льовен за премиер
Шведският парламент одобри кандидатурата на Стефан Льовен за премиер
Газпром започва да строи инфраструктура в Сърбия за Турски поток
"Газпром" започва да строи инфраструктура в Сърбия за "Турски поток"